Dec 14, 2010

A Story of something that made me happy this day.

10:59 PM
reactions 
Day 11 : A Story of something that made me happy this day.

aku tak de la manja sangat ngan abah. sebab manja ngan mak? nope. i lost my mom since i was 6. so dengan siapa lagi nak manja kalau bukan ngan abah kan. even though aku ada stepmom, yeah u know...susah kot nak manja2 ngan orang yang bukan mak sendiri. walaupun dah berbelas tahun membesar bersama. ok, taknak cter pasal tu. nak citer pasal abah.

aku bukan jenis yang banyak bercerita duk kat rumah. kiranya xde la sesi luahan perasaan, heart to heart ngan abah. cuma kalau ada perkara penting pasal sekolah ke barulah aku bercerita. dan abah pun bukanlah jenis yang manjakan anak-anak. xde nak manja2, nak gedik2 ke. malah dari tingkatan 1 aku dah start pergi asrama sendiri, jauhnya 2jam dari rumah. kena naik 2kali bas. oh , aku bet adik pompuan aku skang xmampu nak buat cmtu! hahaha

masa tingkatan 3, ada sesi perjumpaan ibu-bapa ngan guru. i told abah to come. jumpa guru tingkatan. discuss pasal pelajaran la kan. nak pmr. aku kan nak jadik pelajar cemerlang! haha. and that day, aku menangis terharu. menitik2 air mata depan cikgu tingkatan. kenapa?

"ikin ni saya tak risau sangat cikgu banding ngan adik-beradik yang lain. rajin buat kerja sekolah. kat rumah dia la yang paling rajin belajar bla bla bla....."

yes. very simple . but for me,priceless. sebab abah ni bukan jenis yang puji anak-anak dia depan2 mcm tu. bukan jenis yang nak cakap depan orang "abah bangga la ngan anak abah"no!abah jenis y cool.tapi, bila abah cakap macam tu kat cikgu, and yang paling penting depan aku sendiri..aku menangis terharu.sekurang-kurangnya aku tahu abah bangga dengan aku. dan beri aku semangat yang lebih untuk belajar.sebab tu la pmr dapat banyak A haha.

cerita ni cerita yang aku duk selalu sangat ulang2 ngan org sekeliling. haha gomennasaine~

Thanks abah~sayang abah sokmo. tetibe homesick. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa



 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting