Dec 29, 2010

penipuan tak beragak

12:41 PM
reactions 
semalam dapat msg cmni : maybank2u.com account update required. baca2 je aku terus tergelak2.

penipuan tak  beragak betol lah. kenapa aku  begitu yakin msg y aku dapat ni adalah menipu.

1st. aku mana ada pakai maybank. aku ada bank fukui, bank hokuriku je haha
2nd. celah mana lak hantar email kat no jepun aku.

cehhh. nasib baik la aku xleyh bukak n xleyh baca n aku xde akaun maybank n sekaligus aku tau la penipu! 
tup2 harini bukak  blog tubelawak ada lak tulis pasal benda alah ni.

so berhati2 lah semua orang. macam2 orang buat skang ni. sebelum ni pernah dengar gak pasal msg dr ayah yang duk balai polis konon2 suh topup tu . jangan la tertipu. y tu lagi la senang nak detect kot.

1st. bahasa panggilan ayah kt umah. kat umah panggil daddy dr kecik smpai besar tup2 dpt msg tulis ayah xkn boleh percaya kan
2nd. kalau ayah dalam kesusahan macam tu kat balai polis pon, pk logik la sket. alang2 call la guna no tepon balai ye x. xpon polis snirik kot y call.

macam-macam la sekarang ni. manusia ni memang menakutkan lah. wuwuwu~
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting