Nov 29, 2010

perempuan itu materialistik? kata lelaki

6:14 PM
reactions 
0 ♥
dalam perjalanan pulang dari toyama, kami decide untuk makan di kedai kashmir. tempah beriyani. tapi sebelum sampai tu, mereka ni duk provoke la kata kedai tu x cantik la, macam reban ayam la, macam2 lagi lah. pastu ada la kawan laki aku ni bertanya/berkata : 

"eh orang perempuan kalau nak masuk kedai makan la contohnya, mesti pentingkan persekitaran yang cantik kan? nak masuk kedai yang dihias cantik-cantik aje. buruk2 ni taknak la."

aku sentap! eh, ada ke macam tu? maka aku dan junior ku terus la mempertahankan prinsip kami, yang nasib baik la serupa kan. hahaha. 

bagi aku, kecantikan sesuatu kedai tu merupakan satu bonus la. janji makanan sedap. tapi jangan la sampai tikus2 pun meliar aje kat lantai. lipas2 pun merata2 sampai bersiar2 dalam pinggan. lalat2 terbang di sana sini. kalau dah takat macam ni punya kedai orang lelaki pun x masuk kan?

mungkinlah ada kaum perempuan di luar sana yang nak masuk kedai mahal2 je. kedai murah2 taknak masuk. tapi orang lelaki pun ada je kot yang macam ni. selalunya yang kaya raya la tu takut saham jatuh masuk kedai buruk. yang tak kaya bajet kaya pun ado jugak.

haaaaa, kamu-kamu macam mana?


p/s : curik 7 minit nak update blog jap hehe

menunggu pengunjung bertuah ke 20000

2:05 PM
reactions 
0 ♥
sorry. aku memang kurang sabar. counter sekarang dah 19600++. sikit je lagi nak masuk 20000. so datang cepat2 boleh x? hahaha jangan lupa print skrin untuk dijadikan bukti. dah dapat bukti boleh lah komen di entri ini. orang yang 1st komen sahaja akan diterima. kalau tetibe komen buat hal boleh email bukti itu ye di xboxx_blinx[@]yahoo[dot]com.

sekian dari penaja.

operasi melambung daun merah!

10:34 AM
reactions 
0 ♥
tak sangka banyak pulak terhasilnya entri after g jalan2 ke toyama nih. tapi xpe lah. janji best. next ialah sesi mencari daun merah. hahaha tu memang salah satutujuan utama pun bila sampai. mata meliar spot pokok berdaun merah. so bila dah abes main badminton, kami jalan2 lah sesi snap gambar sendiri lak. jumpa banyak sangat pokok berdaun momiji ni. dah la merah2. sangat teruja la. 



lepas tu kami ni berangan nak amek gambar sambil lambung2 daun merah tu. kamera sah2 lah duk guling2 kat  atas tanah. set timer. pastu bajet masa yang sesuai untuk lambung. perghhh masa ni memang la kelakar. timing selalu salah. pastu momiji tu x jadik berterabur. jadik berketul-ketul. hahaha

daun jadik bergumpal. kami tak puas hati

masa ni tak tahu bila nak lambung. sudahnye pegang aje lah daun tu

ni pulak tercepat sket. daun sumer dah jatuh2 tinggal tangan aje baru tersnap

tapi kami nak jugak cuba kan haha
haiihhhh. bukan senang upanya nak pakai timer ni. hahaha cmpor ngan gelak ketawa lagi. last2 amek gambar simple sudah lah. janji masuk lam gamba kan.

kan senang mcm ni! hehe

jumpa lagi pokok daun super merah!


masa ni dah gelap dah. sepatutnya dah beransur balik ke kereta. lepas tu kami dapat tahu majlis penyampaian hadiah dah abes. sangat sedih sebab xde saper pon inform kami. nak jugak kan merasa amek hamper y kami menang no 3 tu! hahahaha dah gelap pun dorang tak panggil2 lagi, kami teruskan je la amek gambar setiap kali jumpa daun merah.


junior ku semangat nk g baring2 kat situ! =P





percubaan terakhir nak lambung dan masih tak jadik! hahaha pasrah aje lah
ni mungkin peluang terakhir aku nak nikmati keindahan momiji ni. lepas ni susah dah la. isk2, sedih pon ado. tapi xpe, balik malaysia masuk ict shah alam lah pulak. hehehe

sekali sekala main badminton pakai skirt. ok what~

12:31 AM
reactions 
0 ♥
ok. masih lagi pasal hokuriku taikai di toyama. pada mulanya fukui tak hantar pun team untuk pertandingan badminton. sebabnya kami nak jalan-jalan aje! lagi satu, kalau pergi mana-mana pertandingan badminton ni, team fukui selalu main half way je. sebab tak cukup orang. main cukup syarat aje lah. dah agak penat main kami blah tengok bola lak. tu lah yang selalunya berlaku.

tapi kali ni, agak menyedihkan sebab ada dua team aje yang nak  bertanding. so tak fun lah kan. lepas fikir punya fikir, kami setuju lah join. team penuh sepatutnya 2 double dan satu single. tapi sebab kami kepupusan wanita yang datang, maka kami hantar 1 double and 1 single aje lah.tapi sebab sebenar ialah kami nak hamper. sebab kalau kalah pun still dapat no3! hahaha memang gila makanan betul.

sah2 lah kami ni tak ada baju persalinan yang sesuai utk berpeluh2 main  badminton. sebab mmg dah cakap xnak main kan. tapi makanan punya pasal, main la jugak. memang main pakai pakaian yang ktorg pakai time tu la. kasut pun tak pakai haha.

kasut pon xdok nih

junior ku yang comel
junior aku ok la sket sebab pakai jeans kan. aku ni haaaa, pakai skirt! kat dalam just pakai legging aje. nak main badminton tu. haha kasut tak pakai pon. tapi nak hamper sangat kan, redah aje lah haha



gambar aku main xde lak orang snap. sebab semua ngah tumpu kat game junior aku yang comel2 ni. hahaha sumpah lawak gila dorang main! sepanjang game aku gelak aje tengok dorg main. n yes, team fukui memang selalu main sambil bergelak ketawa kekeke

aku single. main sorang ajelah

dorang main double

eh tak kena! kekeke
lawan , lawan, dan lawan... abes la game. tapi sebenarnye aku lawan skalik aje. haha junior aku lawan 2x. selebihnya tak perlu lawan, sebab keputusan dah jelas depan mata. kemudian kami bincang2 la keputusan, sama ada aku perlu lawan lagi ke x untuk tentukan johan dan naib johan. bukan aku tapi orang lain la untuk kira  mata. haha lawak je. tapi aku cakap awal2, xyah lawan la. sebab kompem kalah haha

satu-satunya budak batch aku yang datang nih
dari nigata daigaku

sebok bincang nak tentukan johan dan naib johan

pengadil ngah kira2 mata kedua2 pasukan
dan bila segalanya selesai, kami amek gamba ramai2 lah untuk kenangan bersama-sama. cuba carik sikit orang paling ayu hahahaha



ok, lastly ......the comelest n the most ayuness badminton player ever! hahahaha



sekian laporan dari fukui. oyasumi people.

Nov 28, 2010

terowong pelangi berpuaka! hahaha

8:41 PM
reactions 
0 ♥
ni rupanya kali kedua datang taikouyama(太閤山) land kat toyama ni. sebelum ni pernah datang gak. tapi tak explore banyak sangat tempat best. then semalam terjumpa la terowong puaka ni yang ada pelangi ni. excited! hahahaha so aku ngan junior aku yang comel2 ni masuk la explore. teruja gila hahaha. 


cantik kan? tapi masa ktorang masuk  ni keadaan masih cerah so warna pelangi tu tak nampak jelas sangat la. tapi lantak lah. nak jugak snap gambar banyak-banyak! kami 3 orang aje time tu. tengok la junior saya y exxited jugak ni haha




after snap muka comel dorang, aku pun nak jugak masuk lam gamba kan. tripod tak bawak la pulak. nak buat cmne, terpaksa la guling-guling nak cari angle sesuai , pastu guna timer la yang pastinya. sebab aku pun nak letak muka comel aku jugak! hahaha




tapi tak puas hati lagi. masa dah gelap sangat , cahaya lampu tu lagi terang so lagi cantik memukau. nak jugak amek gambar last. pastu snap sekeping. xjadik. sebab guna manual. nak kena ubah sana sini tapi orang xmahir lagi macam aku ni payah la sket. haha. pastu snap punya snap nak carik yang sesuai, tup-tup kamera abes bateri!!!!! tensen gilaaaaaaaaaa. menyesal x charge bagi penuh sebelum gerak tu. 

tapi nasib baik lah camera abes bateri. kalau tak memang xnak gerak lah. majlis penyampaian hadiah pun ktorg tak sempat tengok. hehe

p/s : tapi terowong ni xtahu la  berpuaka ke x. 
p/p/s : next is daun merah pula! 

hokuriku taikai

2:34 PM
reactions 
0 ♥
seperti tahun-tahun sudah, hokuriku taikai ni memang acara tahunan la bagi kawasan hokuriku di jepun. setiap tahun akan diadakan perjumpaan Malaysian Students` Assosiation in Japan(MSAJ) bagi kawasan hokuriku ni la.



my junior with tuan rumah hehe
tapi tujuan aku p taikai ni pun bukan sebab nak  main ke apa, tapi nak jalan2 sambil amek gambar banyak2 sementara berpeluang ni. lepas ni dah xde chance. after balik kang mana la nak ada dah peluang nak datang jalan-jalan jepun ni. mahal lah! so nak amek gambar banyak je sebenarnye kekeke



tapi sebelum tu, kena hadiri dulu mesyuarat tahunan. kena dengar laporan aktiviti daripada ajk msaj. tapi nampaknya tahun2 ni tak ramai pulak yang datang seperti tahun2 lepas. yang ramai pun tuan rumah je la. fukui pun datang 2 kereta je. stream ngan dion. 13 orang. kalau macam tahun2 lepas, jalan ramai2 sangat seronok. kereta yang gerak pun banyak lah . konvoi ramai-ramai. tapi tahun ni sikit sangat. sedih pun ada la jugak terasa di sanubari. dah x best jalan-jalan kalau secoet aje.


xtau la apa yang digossipkan haha

ni junior2 saya yang comel2 belaka

bilik mesyuarat
ni sebelum mesyuarat mula. sebab tu sikit je orang hehe
lepas dah abes dengar pembentangan, ada pulak perlantikan ahli baru. part ni memang kelakar. hahaha macam- macam la ada gimik kang. kadang2 time ni la nak kenakan orang. saja2 je nak calonkan sesapa. haha

ni ahli2 baru MSAJ hokuriku
so alang-alang ada perjumpaan ni akan ada satu perlawanan la. tapi tahun ni sedikit kelainan berbanding tahun2 lepas. sebelum ni MSAJ hokuriku buat pertandingan bowling. this year tukar ke permainan futsal bagi lelaki dan badminton bagi perempuan. mula- mula team fukui tak hantar pun team badminton. tapi sebaliknya yang berlaku! hahaha. nanti lah aku cerita kekeke

tutorial spoiler

1:47 AM
reactions 
0 ♥
ada orang tanya aku macam mana nak buat spoiler. apa tu spoiler? spoiler tu digunakan untuk sembunyikan gambar or penulisan yang panjang. kadang2 orang tak suka kan nak baca entri yang panjang melebar. so kita men sembunyi2 sket. haha. xpaham? spoiler tu macam kat bawah ni.

Spoiler :

hai!saya sayang awak.eh?


siapa yang nak buat spoiler boleh la guna code di bawah. aku pun dulu tanya kat blogger lain gak. dia terus bagi aku link tutorial tu. malas nak selongkar shoutmix balik. nanti kalau rajen aku letak link dorang k?

**********************************************************

<div style="margin: 5px 20px 20px;"><div class="smallfont" style="margin-bottom: 2px;">Spoiler: <input value="Show" style="margin: 0px; padding: 0px; width: 60px; font-size: 10px;" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hide'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }" type="button"> </div><br /><div class="alt2" style="margin: 0px; padding: 6px; border: 1px inset;background: #f5f5f5 none repeat scroll 0% 50%; -moz-background-clip: -moz-initial; -moz-background-origin: -moz-initial; -moz-background-inline-policy: -moz-initial; color: rgb(127, 69, 0); line-height: 1.5em;"><div style="display:none;">Your Text or Image Link<br /></div></div></div>

********************************************************** 

Nov 27, 2010

otsukaresamadeshita

9:57 PM
reactions 
0 ♥
hari ini :

  1. jalan-jalan ke taikouyama land, toyama. 
  2. hamper punya pasal, lawan badminton pakai skirt! whoa~
  3. penat gelak sambil main-main
  4. makan sambal nasik ayam yang sangat sedap!nyum3~
  5. tangkap lagi gambar daun merah. suka!suka!suka!
  6. sedih tak dapat naik densha(=train) comel
p/s : kepenatan. esok sambung bercerita 

aku taknak sama ngan orang lain lah!

1:42 AM
reactions 
0 ♥
aku tak tahu la ni normal ke x. tapi aku anti sikit kalau nak beli barang sama ngan ramai-ramai orang. hahaha. tak tahu la cmne nk describe tu cmtu lah. sebagai contoh, masa mula-mula iphone keluar , berduyun2 budak2 sini guna iphone. kiri iphone kanan iphone. haiihhh. memangla gajet bagus kan, semua orang nak. mata aku pun berpinau gak la. tapi sebab dah raaaaaaaaaaaaaaaaaamai sangat guna kiri kanan ni, aku dah jadik tawar hati nak pakai jugak.

CONFUSE Pictures, Images and Photos
sama jugak ngan kes2 lain. kalau benda tu rare ataupun kurang jadi buah mulut, aku no hal la. tapi kalau macam mana cantik canggih meletup pun sesuatu barang, tengok pun dah meleleh air liur tapi tetibe orang sekeliling aku semua duk guna, memang terus padam keinginan aku nak guna. xto kenapa. tapi xsuka! hahaha

bukanlah kata nak jadik yang ordinary ataupun lain dari yang lain, tapi tak suka. and tak tahu kenapa. tak pelik kan perangan macam ni. oh tapi kalau masa mula2 aku beli org lain xramai lagi guna, then tetiba ramai2 orang guna jugak. aku x kesah.hihi

 kenapa tetiba tulis pasal ni? sebenarnya aku nak tulis post cmni petang tadi.

Post :

hari rabu tengok duit bertambah 4ringgit. seronok terus update tabung kawen. ahaks. khamis check lagi. ala dah tak tambah dah. haha tamak gilo kau nak hari2 tambah duit kaaaaaa?? harini bukak nuffnang lagi. tapi duit dah kena amek 2ringgit. apekah? hahahaha nak gelak pun ado. xpe2, xde rezeki. pihak nuffnang tersalah kira kot sebelum ni tertambah banyak lak kan. kekekeke


dah kurang 2ringgit hahahaha




tapi aku draft dulu. then blogwalking sana sini. tup2 ramai gilaaaaaaa orang duk tulis benda cmtu. yela, ingat aku sorang je kan. terus tak jadik publish tadi! hahaha

yayakoshi?

Nov 26, 2010

terima kasih Allah

8:49 PM
reactions 
0 ♥
seperti aku duk membebel dalam entri lepas, pagi tadi aku ada discussion ngan sensei(=lecturer) bersama2 dengan budak2 len. harini turn kami (aku & quy2) untuk terang pasal final year project. sebab last week akmi terangtersangkut-sangkut dan penggunaan perkataan yang salah untuk term neural network. seminggu rasa tak tenang, tak senang duduk. tambah2 pulak dengan peristiwa hari khamis tu. dengan keadaan yang macam tu, nak terang apa pun tak tahu.

malam tadi aku sengaja lupakan pasal discussion. buat2 macam harini xde pape. blogging, calling2 then aku tidur. bangun pagi konon-konon nak pergi awal tapi aku tidur balik. then masa ni dah cuak sangat. time ni la rasa macam kalau kena cirit birit pun xpe. demam ke, pitam ke. semua nak lah. paling jahat nak sensei pun cirit birit sekali! hahaha kejam gila aku ni. tapi memang tak jadik kenyataan lah. nak bangun pagi rasa tak semangat langsung. memang down je. pasrah di atas segala yang akan berlaku la. time mandi dah set mind betul-betul, think positive.after perasaan gemuruh reda baru keluar dari bilik air. macam mana bil gas tak melambung? haishhh.

sepanjang perjalanan 10minit jalan kaki, aku baca ayat kursi. sebab teringat cerita cikgu aku masa darjah 6. dia citer pasal ape ntah, tapi macam lepas dari something buruk sebab baca ayat kursi la. cikgu aku pesan suh amalkan baca ayat kursi ni. pastu dan-dan pulak kawan aku cakap dia baca ayat kursi sebelum cikgu  masuk kelas, terselamat dari kena check kerja sekolah. eh panjang la pulak. sebenarnya aku dah blur tak ingat apa-apa dah ayat nak tenangkan hati ke apa lagi kan. so aku baca je la ayat kursi. nonstop. memang serah segalanya kat Allah.

Dari Anas bin Malik r.a. berkata, "Rasulullah S.A.W bersabda : Apabila seseorang dari umatku membaca ayat Kursi 12 kali, kemudian dia berwuduk dan mengerjakan solat subuh, nescaya Allah akan menjaganya dari kejahatan syaitan dan darjatnya sama dengan orang yang membaca seluruh al-Qur'an sebanyak tiga kali, dan pada hari kiamat ia akan diberi mahkota dari cahaya yang menyinari semua penghuni dunia."
Berkata Anas bin Malik, "Ya Rasulullah, apakah hendak dibaca setiap hari?" 
Sabda Rasulullah S.A.W, " Tidak, cukuplah membacanya pada setiap hari Jumaat.

sebelum start terang, dah bagitahu buat powerpoint untuk flow chart je. sebab memang tak tahu nak terang apa. sensei la taknak cakap semalam! then, budak master duk terang pasal dia nye fyp. 40mins! aku dah gelabah. sebab benda yang sepatutnya aku kena terang adalah macam budak master tu terang kat depan. abes je terang-terang, turn ktorg lak.

quy2 g terang. aku back up kat belakang. bila betul sensei cakap " aa betul tu", dan bila salah sensei dah tak guna ayat hikmah dia "korewa dame dayo! sotsugyou dekinai. kore wakaranaito, dame dayo" dan Alhamdulillah, aura sensei menurun banyak sangat harini. walaupun muka dia semalam macam singa. dan dia tak marah2 sampai boleh buat aku down seminggu macam dulu. 

dan segalanya syukur tak terhingga kepada Tuhan.......

p/s : sebab tu la duit banyak habis tadi. jeng jeng jeng

update[peraturan GA dan senarai peserta]

2:57 PM
reactions 
0 ♥
wah suka aku ada orang berminat nak join GA aku ni kekeke. ok taknak cakap panjang, just nak highlight sekali lagi syarat-syarat. sebab bila aku duk belek2 satu-satu entri korang tu macam ada yang tak kena. so aku nak bertegas sikit la. eceh. macam apa je.

perhatian kepada peserta yang dah join, sila chek balik syarat-syarat penyertaan dan sila patuhi peraturan baru yang warna merah di sini. bagi kategori baru, siapa yang tak letak lagi referrer bolehlah letak referrer balik dalam entri masing2. kalau dapat tahu pasal GA ni ms BW ke blog ni letak la nama aku(ckynwan) sebagai referrer. dah cukup mematuhi semua syarat bolehlah inform kat sini.

* aku tambah kategori referrer baru sebab akan ada 2 hadiah baru dari sponsor tu hehe.

siapa yang dah join and dah komen kat entri GA boleh check nama di sini. sebab haritu ada something happen macam ada komen2 yang hilang/terdelete. so siapa yang xde nama sila hantar lagi sekali penyertaan.

maaf di atas kesulitan

siapa nak join meh la join. hehehe boleh jengah GA saya. eh tetibe je saya haha

Nov 25, 2010

dapat duit ratus ribu pun takleyh nak ubat duka.

5:25 PM
reactions 
0 ♥
esok kena buat sedikit penerangan masa discussion pagi nanti. semalam dah bincang-bincang dengan horimoto-kun. siap pesan lagi nanti nak tanya penggunaan bahasa sebelum terang2 esok. tup2 dia tak datang satu hari. minggu lepas pun macam ni. so nak sedapkan hati pergi la tanya sensei, walaupun dalam hati dah sedia maklum sangat aura sensei yang macam singa.

dengan muka yang macam malas nak layan,muka iya, dia jawab soklan aku nak taknak. x abes lagi ayat dah tarik pintu nak tutup. saya pun taknak hadap muka sensei lama2 sangat pun, nak jumpa ni pun sebab TERPAKSA je.

sensei, saya taknak curik sejam pun masa berharga tu. saya tak tahu la mungkin sensei gaduh besar kut ngan wife kat rumah. tapi saya mintak sensei jawab ye atau tak je. xsampai seminit pon.

so harini berakhir dengan ketidakpastian pasal benda yang nak terang esok. terpaksa lah saya datang awal2 pagi jumpa horimoto, betulkan yang mana silap. dan ubah power point yang saya buat ni. mace mano tu? sensei saja je kan nak amek peluang nak marah saya esok. kan? shoujikeni ieba~

nasib baik lah harini duit masuk ratus2 ribu lam bank. penyedap hati la sekejap. sekejap je la bertahan tu. duit untuk 2 bulan. tolak2 bil gas, letrik, telefon, sewa rumah semua yang setiap satu pun puluh ribu dah. ada la baki dari duit tu. cukup2 makan je jadiknya. oh haruslah bersabar. sebab next duit masuk ialah akhir bulan 1. lambatnye! wuwuwuwu

esok memang ada kebarangkalian untuk aku kurung diri after discussion. sensei memang kejam!

sabarlah duhai hati.....bertahan untuk 2 bulan je lagi. dan segalanya akan selesai.

p/s : duit bukan segalanya
p/p/s : duit xleyh beli kebahagiaan. eh dan-dan je kan haha
p/p/p/s : tapi japg saya nak shopping guna duit kekekeke

Nov 24, 2010

mengimbau kembali tahun pertama mengguna papan luncur snowboard

10:45 PM
reactions 
0 ♥
tahun pertama aku sampai jepun, senior2 bawak pergi washigatake di gifu-ken. ya, tempat yang sangat lah mencabar untuk beginner macam aku ni! bayangkanlah, tahun pertama nak kenal snowboard dah bawak pergi tempat2 yang cerun bengkang bengkok. sampai ke sudah aku duduk je atas papan tu hahaha. 



mula-mula nak belajar berdiri tu amatlah payah! nak berdiri papan tu, kena stabilkan diri sementara papan tu gerak. 



nampak macam mudah je. tapi patah gak la belakang, senak gak la bontot asik jatuh je. jatuh bukan men landing semat punyaaaaaaa. macam nangka busuk! berguling2 la atas tanah tu. kalau jatuh tempat salji menimbun amatlah nyaman dan bestnye. kalau jatuh tempat y keras, memang rasa berpinau gak lah mata.


sejak dari situ, aku jeles tengok orang lain boleh buat bentuk S, boleh lompat2. so aku pun nak jugak. tu yang jadiknye tak boleh tak pergi kalau org nak pergi. memang setiap kali ada orang pergi, aku wajib ada lah. teruk macam mana aku jatuh, teruk macam mana sekalipun aku kena langgar ngan orang lain, degil jugak. nak jugak main snowboard. 


alah nak tunjuk video aku jatuh guling2 xdak la pulak! hahaha
kotoshi mo yarukai~
semangatnye nak main snowboard balik!
tapi kali ni xleyh main byk2 dah T_T
duit xdak dah abes wuwuwuwu
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting