Oct 20, 2010

ada la jugak alasan untuk aku gelak guling-guling

9:35 PM
reactions 
aku tak tahu ini memang penangan paling hebat dari sensei, ataupun sebab aku PMS ataupun sebab apa. mungkin jauh dari-Nya. 2 3 hari kebelakangan ni, aku macam lost. datang lab awal pagi pon aku buntu. xde semangat yang mendorong. takde anjakan dari belakang yang boleh push aku ke depan.

aku salin nota dalam kelas pon nak taknak buat cukup syarat , tak cuba nak memahami.






sensei lalu lalang bukannya nak bagi kerja.aku akan dapat specific tema jumaat ni. nak kena buat siapkan programming and simulation, kekka kena keluar bulan 12. sekarang dah 1/3 oktober. macam mane ni?aku balik rumah bila dah gelap, semua orang dah balik. bukan aku rajin.bukan aku banyak kerja. aku takde kerja pon. tapi aku lost. aku rasa malas nak balik rumah.

nasib baik la aku jumpa benda alah ni. aku baca baru sket dah buat aku gelak guling2 hahaha.


Kantoi 1 : Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"

Kantoi 2Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…
Kantoi 3 : Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya.. "adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."
 Kantoi 4 : aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu...die beli kuih rm2 gune duet rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm 2..so dio ni oyak ar,"mok cik cucur lagi xcukup seringgit.." mok cik ni pon oyak ar.."cucur xde dek, kalo nak kat kedai sebelah ade". 
Kantoi 5 : aritu mak mentua saya ikot balik kedah. time maghrib, suami n abah saya nak pegi surau.mak mentua saya gi tanya kat abah saya "ustaz nok gi balasoh doh ko?"terkejut abah saya . "taklah mek, nak pegi belasah sape pulak ni?" 
selanjutnya boleh baca di sini : [sini]






p / s : oh. homesicknye!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting