Oct 17, 2010

walaupun nama fukui kamu jarang dengar, tapi uni kami top 10 jepun lah!

8:59 PM
reactions 
aha! memang buat semangat nak berkenkyu berkobar2.eceh.yelaaaaa, kalau balik bercuti je orang tanya duk mana, belajar mana kadang2 malu nak cakap sebab kawasan kampung sket kalo nak compare ngan tempat2 lain. sebut fukui pon orang takleh nak recall, sebab mana la fukui ni glemer di mata dunia! nak senang cerita sebut dekat ngan Kanazawa. kalau tak tahu jugak sebut nagoya. Malaysia kan asa Nagoya textile. Tapi sekarang ni dengan bangganya  nak cakap yang aku belajar kat Fukui Universiti! ha ha ha ha ha

 tadi terbaca terclick kat satu link yang bertajuk :



National Universiti Ranking by Ministry of Education, Japan [2010年3月25日]

トップ10は、
1位 奈良先端科学技術大学院大学 Nara Institute of Science
2位 滋賀医科大学 Shiga 
3位 浜松医科大学 Hamamatsu University
4位 東京工業大学 Tokyo Institute of Technology
5位 お茶の水女子大学 Ochanomizu University 
6位 東京大学 Tokyo University 
7位 福井大学 Fukui University 
8位 東京医科歯科大学 Medical and Dental University
9位 東京外国語大学 Foreign Studies
10位 京都大学 Kyoto University 

Dipilih dari kriteria di bawah ini :

  1. Education level (maximum score 30%)
  2. Research level (maximum score 30%)
  3. Education attainment (maximum score 20%)
  4. Achievement of business operations (maximum score 20%

Sumber :[click sini] <---nak tengok senarai uni lain pon boleh tengok sini juge


p/s : team kami menang pertandingan bola di gifu taikai semalam!!!! yeay!ngah tunggu gambar2 kemenagan daripada mereka yang pergi.
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting