Oct 19, 2010

aku taknak makan dan tak akan cuba untuk makan!

8:00 AM
reactions 
NATTO!納豆!

masa kat aaj dulu sensei jepun bawak natto ni, nakkenalkan kat budak2 kelas. pastu sorang2 cuba makan. aku? tengok dan bau je cukup untuk aku melompat turun dari kerusi dan bunyi macam orang suspek mengandung, terus lari2 pergi toilet. aku terus muntah2 skit2





Nattō (なっとう or 納豆?) is a traditional Japanese foodmade from soybeans fermented with Bacillus subtilis. It is popular especially as a breakfast food. As a rich source ofprotein, nattō and the soybean paste miso formed a vital source of nutrition in feudal Japan. Nattō can be anacquired taste because of its powerful smell, strong flavor, and slippery texture. In Japan nattō is most popular in the eastern regions, including KantōTōhoku, and Hokkaido.  [wikipedia mari]

euwwwwwwwww. memang sampai sekarang ni aku takleyh nak makan , takkan cuba makan. tak teringin pon. tengok rupanya pun dah memang takkan try lah.



aku ada la kenal ngan senior2 aku yangtegar makan nattou. amek nattou ni gaul2 ngan nasik pastu makan. bagus tol dorang nih. aku ni, dah 3 tahun duk sini, takde maknanye nak makan. lidah melayu, dari tanah melayu memang susah jugak la. hahaha



korang nak cuba makan tak?
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting