Oct 17, 2010

kenapa pening kepala, loya dan muntah2 selalu dikaitkan dengan mengandung?

2:36 PM
reactions 
pening?mual?loya?rasa nak muntah?

kalau anda pernah %&'%($ mesti rasa cuak, mula fikir masa depan dan terfikir nak masuk sekolah harapan.
kalau anda seorang isteri yang baru berkahwin, ada sedikit bunga-bunga harapan teruja nak pergi jumpa doktor.
tapi kalau anda baru lepas jatuh motor dan berguling-guling atas tanah sepanjang 1meter, macam mana ya? 






hahaha ntah ape2 je aku ni.

hmm dulu masa sekolah menengah aku pernah jatuh motor guling2. jap. jatuh motor? macam pelik je. aku ingat lagi, masa ni merempit ngan akak aku. aku la y jadik pemandunya. rempit menuju ke hujung kampung. rempit punya rempit, sampai satu selekoh bahaya nih aku tak dapat control. 

ktung ktang kebabom!


terus terseret , nasib baik kat atas rumput. masa jatuh tu aku just nampak rumput je. pastu bangun2 gelak2 ngan akak aku. masa ni nasib baik xde orang lalu lalang. tempat kejadian pulak depan rumah xde orang duduk. kalau tak malu je. pastu after dah angkat motor duk rehat2 jap kerete polis lalu. perghhhh nasib baik sempat bangun kan. kalau tak, macam2 hal pulak jadiknya. 

lepas tu balik umah. nak gtau abah memang takut2 la. haha sape suh carik nahas kan. kat siku memang dah berdarah. motor calar balar sana sini . masa dah siap bersih2 kan tangan tu, tetiba rasa nak muntah. kepala memang dah pening2. mana taknya bergesel baik punya atas rumput. nasib baik rumput, kalau jalan tar?


pastu aku muntah2, penat jugak la muntah2. pastu akak aku suh naik rehat je. so aku rehatla dalam bilik. baring je. lemah tak bermaya. bila aku bangun je banyak gila rambut aku gugur atas bantal. mesti sebab kesan seret tadi.

pastu tak jadik tidur aku bangun tengok tv. masa tu citer cina. tv2. pasal peperangan ape ntah zaman dulu2. pastu ada satu part tu scene pasal mamat nih dia muntah2 lepas jatuh tangga. pastu bila jumpa orang pakar, dia cakap kemungkinan kecederaan dalaman kalau ade muntah. kalau pendarahan dalam otak bahaya jugak tuh.


aku dah cuak gila time nih. biasala zaman cepat terpengaruh ngan tv. tapi aku tak buat apa2. tak gtau abah aku pon pasal kerisauan aku ni.

erm, aku rasa macam dah hilang rentak. kesimpulan dia, korang buat sendiri lah. nak masuk sekolah harapan ataupun nak g jumpa doktor tanya berapa bulan.erk?

p/s : semalam terbaca pasal seniman yalal chin meninggal dunia. Al-fatihah
p/p/s : kereta baru inspira tu cantik ke?
p/p/p/s : baru sedar sukan komanwel kat new delhi dah habis rupanya.

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting