Oct 14, 2010

hari ini dalam sejarah!

6:04 PM
reactions 
assalamualaikum~
konnichiwa~
anyyongggggggg~

okeh. dipendekkan cerita aku tak pergi lab harini satu hari. tapi tu bukanlah sejarah dia. harini ada kelas seketul kol 1030. sepatutnya abes kol 12 tapi sensei baik hati abes awal sket. kol 1140 cmtu dah abes. ni pun bukan sejarah nye.

after kelas aku pergi kedai gunting rambut kat kawasan rumah lama aku, kampung oomiya .nak buat cmno,  purata keguguran rambut satu hari 100 helai. eh tu normal ke tak normal eh. tensen lah aku! ni merupakan kali kedua aku pergi kedai guunting rambut ni. after a year. makcik tu kenal lagi aku rupanya. yelah, mana ade orang datang gunting rambut tetiba tanya 


"kedai ni ada orang lelaki tak?"

haaa . dulu aku ronda satu fukui ni nak cari kedai gunting rambut untuk onna(=perempuan) je. last2 jumpa jugak. masa dia ngah potong2 rambut aku tadi  borak2 la ngan makcik tu. rupa2nya kedai tu dah 25 tahun beroperasi. die start masa umur die 36. so korang kira sendiri la umur die bape ek.

pastu aku cte2 la aku nak balik dah tahun depan. dah xboleh datang sini lagi. sebab dah dapat keje kat malaysia. konon2 buat ayat sedih la kan. pastu tetibe aku teringat dan terfikir, rasa2  macam duit xde lam wallet. sebab dah asingkan 2 hari lepas. konon2 nak menabung la. kata nak kawen kan. last2 duit balance aku dah buat beli buku.

pastu dah siap2, pakai tudung balik, bukak2 je wallet. eh takde duit! belek2 lagi simpanan rahsia. pun takde! bukak tempat syiling tu, kira2 jap ada 500yen je. xcukup lagi 500 yen.

"alamak, duit takde la makcik!"
"oh takpe2, nanti bebila la datang bayar. banyak lagi masa sebelum grad kan "

oh, pedas jugak sket2. tapi makcik tu buat gaya baik2 la. senyum2. tapi selalunya senyum ada makna. tapi aku yakin makcik tu baik hati

"erm, jap saya call kawan saya yang duk area2 sini ye makcik"

pantas la aku dial nombor2 berkenaan. hahaha malu weyh malu! naseb baik ada yang baik hati. bagi pinjam duit. so dalam perjalanan nak balik rumah tu aku singgah lagi sekali bayar duit tadi. on the way lalu umah lama aku, sempat la snap gambar. rindu nye umah nih!

oomiya 101 dalam kenangan

nak tunjuk aku ni bukan sengaja nak lupa2 bawak duit ke apa, maka aku amek la gambar ngan makcik tu. kinen shashin toshite!(gambar kenangan) hahaha

Photobucket
semangat makcik ni senyum hehe
sesuka hati aku je rosakkan gambor nih

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting