Oct 31, 2010

apabila orang melayu, cina dan jepun berdiskusi | ibarat ayam , itik dan angsa bercakap lah.

4:32 PM
reactions 
ok. lab research aku majoritinya adalah orang cina, dari tanah  besar cina. kemudian sebilangan orang jepun dan golongan minoriti orang melayu dari malaysia; aku dan labmate aku lah tu. tapi aku taknak cakap lah siapa ayam, siapa itik dan siapa angsa. itu kan hanya perumpamaan.

so apa cerita sebenarnya?hari jumaat haritu ada pertandingan softball di antara lab bagi fakulti kejuruteraan elektrik dan elektronik. dan aku tak sangka langsung zemi pada hari tu memang dikhaskan untuk bincang pasal fostball sahaja! sekarang mari gelak ramai-ramai

HaHaHa People Ha Funny LOL Laughs Laughing icon icons emoticon emoticons animated animation animations gif gifs Pictures, Images and Photos

maka bermulalah discussion pasal softball. nak buat macam mano. majoriti pelajar lab aku ni adalah foreigner, dan tak tahu rules pasal softball. aku lagi la, tak pernah seumur hidup ni main softball. 


video permainan softball
senior yang ditugaskan siap buat powerpoint lagi nak terangkan pasal peraturan ni. tapi yang paling kelakar bila semua orang nak bercakap dalam bahasa masing-masing. tukang terang orang jepun. bla bla bla dalam bahasa jepun.

pastu ade pulak minah dari cina ni dia tak terer sangat bahasa jepun, so dia tanya la kawan dia in their language, pastu kawan die ni akan translate kepada mamat jepun tu. ok lagi. ade tu pulak minah tu tanya2 benda lawak agaknya pastu semua budak cina gelak2. tinggal lah org melyu dan jepun terkebil2 tak paham bahasa. hahaha

pastu bila dah terang2, aku ngan kawan aku cakap bahasa melayu lah kami 2 orang. so total bahasa yang digunakan semuanya tiga! memang riuh lah.

berdiri : jepun., duduk : china

khusyuk mendengar penerangan pasal softball
kalau dalam lab tahun 4 lagi best. ade 2 orang cina, dua orang jepun dan 2 melayu. melayu nak kutuk cina ngan jepun , boleh cakap melayu. cina nak ngumpat melayu dan jepun boleh cakap bahasa cina. jepun je cakap baik2 kat depan2 ni haha dorangcakap kat belakang la.

kedudukan meja dalam lab

p/s : tapi siapa ayam, siapa itik dan siapa angsa ya?
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting