Oct 16, 2010

macam mana otak aku tak biol?

8:23 PM
reactions 
ni lah benda yang aku duk hadap satu hari duk lam lab. tukar sana sini, kalau semua merah kena carik n check kat mana salah. kalau jadik memang lega! tambahan pulak belajar latex ni satu bulan je. basic2 senpai ajarkan. yang extra kena usaha carik sendirik kat internet. lepas tu, kat internet international nye format kadangkala lain dari jepun nye format. pening la jugak nak kena try and error sampai betul.





¥begin{eqnarray}
 E=¥frac{A}{2}¥sum_{i =1}^{N}{¥left ( ¥sum_{i =1}^{N}(v_{ik}-1¥right ) }^{2} + ¥frac{B}{2}¥sum_{j =1}^{N}{¥left ( ¥sum_{k =1}^{N}(v_{kj}-1¥right ) }^{2}
¥end{eqnarray}

¥begin{center}
$¥mathbf{c_{1}}=¥left(
¥begin{array}{cccc}
0 & 1 & 0 & 0 ¥¥
0 & 0 & 0 & 1 ¥¥
0 & 0 & 0 & 0 ¥¥
1 & 0 & 0 & 0 ¥¥
¥end{array}¥right)$ ¥qquad $¥mathbf{c_{2}}=¥left(
¥begin{array}{cccc}
0 & 0 & 1 & 0 ¥¥
0 & 0 & 0 & 1 ¥¥
0 & 0 & 0 & 0 ¥¥
1 & 0 & 0 & 0 ¥¥
¥end{array}¥right)$ 
¥end{center}


¥begin{eqnarray}
¥delta_{ik}=¥left¥{
¥begin{array}{rl}
1, & (i=k)¥¥
0, & (i \neq k)¥¥
¥end{array} ¥right.
¥end{eqnarray}

¥begin{center}
$v_k(t)=1¥rightarrow v_k(t+1)=1¥rightarrow ¥bigtriangleup v_k=0¥rightarrow ¥bigtriangleup E=0$¥¥
¥end{center}
又は¥¥
¥begin{center}
$v_k(t+1)=0¥longrightarrow {¥left[u_k(t+1)¥leq  0 ,¥qquad ¥bigtriangleup v_k=-1 ¥right]} if F_k¥geq 0¥longrightarrow ¥bigtriangleup E¥leq 0$¥¥
¥end{center}

¥begin{eqnarray}
v^1_i¥rightarrow (v^1_i=1) ¥qquad if ¥qquad U_i(==¥sum_{j¥neq 1}^{n}w_{ij}v_{j}+F_iv_i+I_i)¥succ 0
¥end{eqnarray}

¥begin{eqnarray}
¥bigtriangleup E=-¥frac{1}{2}¥sum_{i}¥sum_{j¥neq i}w_{ij}[v_i(t+1)v_j(t+1)-v_i(t)v_j(t)]-¥sum_{i}I_i(v_i(t+1)-v_i(t)
¥end{eqnarray}


aku gembira kalau semua yang keluar kat bawah kaler hitam macam ni.






プロジェクト構成: 現在の文書
--------------------------------------------------

./newhnn.tex...
./newhnn.tex(1): LaTeX Warning: Unused global option(s):

--------------------------------------------------
newHNN.tex - 0 個のエラー, 1 個の警告, 0 個のオーバーフル, 0 個のアンダーフル


tapi memang sedih kalau semua keluar warna merah menyala camni!



./newhnn.tex(211): エラー: ! Missing delimiter (. inserted).
./newhnn.tex(212): エラー: ! Incomplete \ifcase; all text was ignored after line 212.
./newhnn.tex(212): エラー: ! Extra alignment tab has been changed to \cr.
./newhnn.tex(212): エラー: ! Extra \or.
./newhnn.tex(212): エラー: ! Extra \else.
./newhnn.tex(212): エラー: ! LaTeX Error: Too many columns in eqnarray environment.
./newhnn.tex(212): エラー: ! Extra \fi.
./newhnn.tex(212): エラー: ! Missing { inserted.

--------------------------------------------------
newHNN.tex - 8 個のエラー, 1 個の警告, 0 個のオーバーフル, 0 個のアンダーフル


p/s : aku bukan bermain2 dengan warna ye, hakikatnye memang begitu. berpinau mata lah!
p/p/s : stop lah dulu utk harini.esok sambung lagi T_T
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting