Oct 11, 2010

aku tak pernah serik naik bas

9:32 AM
reactions 


aku rasa semua orang dah tahu n dah pasti sangat dengan berita baru kemalangan ngeri 101010 ni kan? maunye tak ngeri, bas sebesar2 alam tu hempap kerete. haaaa yang malangnya, bukan 2buah ni je, ade lagi sebuah bas, sebuah kereta n sebuah van yang terlibat. AL-fatihah kepada mangsa.


nak cerita panjang buleh p sini la kan.

12 maut tragedi lebuh raya


cerita kemalangan melibatkan bas ni memang tak pernah putus kot. kalau orang yang jarang nek bas maybe tak terasa sangat kot, tapi bagi orang macam aku yang dah jadikan bas sebagai pengangkutan no1 nak balik kampung masa sekolah dulu, kemalangan melibatkan bas memang sentiasa aku ingat and pahat dalam memori lah.

mana taknye, setiap kali nak naik bas je doa panjang2 mintak2 perjalanan selamat. pernah jugak naik bas yang dibawa laju gila nak mati. aku dalam bas x senang duduk tapi last2 tidor tak hengat dunia gak. last aku nek bas balik raya haritu. naik bas 2 tingkat. perjalanan dari terengganu ke kuala lumpur.

sebab duk atas sekali, tak terasa la pulak kelajuan dia. bas gerok slow and steady je. nak tahu berapa kelajuan, meter kat bawah pulak. tapi tak rasa gerun la. tak tahu la kan yang kat luar tengok macam mana hehehe

p/s : entah apa la yang dikejar laju2 sangat. 
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting