Aug 12, 2010

juadah ramadhan #01

1:10 AM
reactions 
salam ramadhan semua =)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ok. now mari kita sama2 berkongsi apa juadah untuk sahur dan berbuka pada hari raya  pertama berpuasa. selalunya juadah berbuka and sahur sama je kan? lain ceritanya dengan kamu2 yang makan luar. bagi mereka yang rajin masak seperti kami cukuplah juadah yang sama untuk berbuka dan disimpan untuk bersahur. so hows your 1st day berpuasa? sharing is caring, come on~

so this is mine. sup udang. haha ada ke? lantak lah janji sedap



resepi? simple gile. since 1stday puasa malas gile nak masak kan sebab aku tak puasa

bahan-bahan
  • perencah sup
  • bawang putih dan bawang besar
  • udang


cara-cara
  • hiris bawang putih dan bawangbesar
  • panaskan minyak kemudian tumiskan bawang
  • setelah naik bau, masukkan perencah sup
  • tambahkan sedikitair mengikut sukatan masing-masing
  • kemudian masukkan udang
  • tunggu sehingga udang masak
  • sedap dimakan semasa masih panas
  • lastly, taburkan daun bawang dan daun sup. nyum2~


selamat mencuba!jom2. try to cook 30 different meals in this ramadhan. hehehe





 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting