Aug 23, 2010

musim panas bukan kegemaranku

11:22 AM
reactions 
aku tak suka summer in japan. bukan la nak kata tak bersyukur ke apa. ya aku tahu semua ni dah ketentuan Tuhan. Dia dah aturkan baik-baik dah. tapi bila datang je summer maka banyak lah perkara-perkara yang merimaskan. mari kita terjah.....


suhu boleh mencecah 38 degree. erk yeke? entah lah hahaha tapi harini suhu 34 degree. panas jepun ni panas kering. bukan macam malaysia panas lembab. 

makanan cepat basi dan busuk! ko tinggal la makanan tu dari pagi sampai petang kadang dah boleh basi. kalau kat umah aku katmalaysia selamba je mak aku bia bawah saji. lauk tengahari boleh lagi nak makan time dinner. kalau katsini aku tak boleh jamin. silap haribulan ko tidur la dalam jamban.

subuh awal. sama juga dengan terpaksa sahur awal. kalau sekarang ni subuh pukul 3:37 waktu tempatan jepun. so aku kena bangun sahur pukul 2:30 la.baru je lelap mata pukul 11@12malam dah nak kena bangun balik utk sahur. kalau ikut waktu tempatan malaysia pukul 1. bangun sahur?? hohoho

bunyi cengkerik berleluasa. perghhh nasib baik umah aku tingkat tiga. belakang umah takde pokok besar2. kalau rumah yang dekat dengan pokok besar lagi la bising gilaaaaaaa. macam bunyi bila kau masuk hutan. serius tak tipu. memang bingit!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting