Aug 4, 2010

MAIM benar pelajar berkahwin awal

9:04 PM
reactions 
sebelum ni heboh pasal nak tubuhkan sekolah untuk perempuan yang mengandung. sekarang ni pulak nak benarkan kahwin awal. lelaki umur 18 dan perempuan umur 16. abes la pasni bila anak2 ramai mintak keizinan nak kahwin awal padahal spm xlepas lagi. kang kalau mak tak bagi boleh la ugut macam ni 

"kang nanti kalau terpaksa masuk sekolah mengandung tu jangan salahkan orang "

ish celoparnya mulut!

aku masa umur 16 tahun xreti lagi pasal cintan cintun nak kahwin bagai ni. yeke? kat dalam kepala pun xde lagi angan-angan mat jenin nak kahwin masa hingusan tu. xyah cakap dulu la, sekarang pun cuak2 nak pk pasal nk kahwin.ehem. masak pun x reti. bangun tengahari. buat kerja rumah after mak bebel2. duk umah goyang2 kaki tengok tv terbuntang sampai tengah malam. nak kahwin?? aiyoyo. spm pun xlepas lagi. tensen2 sket nak mengamuk tak tentu hala. blaja pasal kitaran haid pun tak khatam lagi kot. nih pulak nak kahwin time belajar? bukan belajar kat universiti nih. kat sekolah menengah kot. apa yang ko tau?ingat macam nak kahwin men masak2 macam kecik2 dulu ke?  

ni semua gara2 masalah pembuangan anak merata2. buat reti pastu dapat hasil nak buang pulak. kang malam2 mimpi ada budak kecik merangkak2 datang baru tahu. heish meremang bulu roma la pulak malam2 nih. 

2 ♥:

anisizatyA.J on August 4, 2010 at 10:46 PM said...

Aneh la kerajaan ni. Dlu nak ksi kondom free, skang nak buat skolah pregnant. Hmm

cKyN WaN on August 5, 2010 at 12:13 AM said...

makin pelik jadiknye....kan2? takut nak balik negara sendiri

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting