Aug 13, 2010

ladies coach hanya untuk kaum hawa

2:45 PM
reactions 
so i was blogwalking when this ladies coach entry grabbed(?) my eyes. as a foreigner student in japan, memang aku tak tahu apa yang dah jadik kat malaysia. bukan tak tahu langsung tapi kadang-kadang memang sumpah tak boleh nak bayangkan. apabila aku masuk je blog ni, eceh macam masuk rumah. aku dah pening-pening, biol-biol. ladies coach? apa tu? kedai coach untuk perempuan sahaja ke? hahahaha see!? siap penulis blog tuh cakap ada lelaki kena halau bagai.

tak puas hati. maka aku google. tahniah lah cik Ashley sebab boleh muncul di pencarian google kan. i like pakcik google. dan, after baca post ladies-coach-in-ktm, barulah paham maksud ladies coach. maafkan aku. bukan tak tahu pasal kewujudan gerabak khas KTM untuk perempuan di Malaysia, tapi nama ladies coach tu yang aku tak  berapa pasti.


bagus sebenarnya ladies coach ni. even kat jepun pun ada jugak gerabak untuk perempuan sahaja. biasanya dekat bandar2 besar yang sesak la like tokyo ke. macam tempat aku ni xdak la. coet je penduduk nya. tapi sedih la kalau orang malaysia terutamanya lelaki yang ambil mudah pasal hal ni. kalau dah nama ladies coach, jangan la masuk. lain la kalau dah buat pembedahan jantina. haiihhh.


oh, cik adik @ abang dalam gambar jangan marah kalau jumpa muka sendiri dalam search engine google atau mana-mana blog ok. salahkan diri sendiri sebab dengan muka tak malunya duduk  in ladies coach. its for LADIES ok. not you!

haa korang pernah ada pengalaman best ke masa masuk ladies coach ni? si lelaki pulak pernah ke tersalah masuk sebab nak cepat? come on, sharing is caring ok!

12 ♥:

Mi Ji Da on August 13, 2010 at 3:04 PM said...

hehe.. pnah kita naik tu, ladies coach sgt full dgn lelaki! maybe pengawal kat stesen sebelum tu tak berapa kisah & bolayan jela sesapa nak masuk koc wanita atau mmg dia tak perasan.

tiba je kat stesen kita, pengawal kat situ mmg naik berang bila tgk koc wanita sgt penuh dgn lelaki. adala dlm 2 3 org pengawal. semua garang2 & marah kenapa lelaki penuh. dah jadi mcm warden dah rasanya. huhu. dia masuk koc wanita & halau sume laki keluar. yahooo! rasa hak perempuan terbela. hehehehe...

cKyN WaN on August 13, 2010 at 3:08 PM said...

huwaaaa yeke? tetibe teringin nak naik hehehe

rasa macam patut kena denda ni kalau lelaki yang masuk koc ni
betul tak?

EddiePrinzeJr on August 13, 2010 at 3:11 PM said...

sungguh comel abang kita tu dengan muka bersalahnya.. hahahhahahahahahhahaa. lawak gila muka.

sue-sama on August 13, 2010 at 3:33 PM said...

waa...comelnye hello kitty :)

cKyN WaN on August 13, 2010 at 3:33 PM said...

hahaha kau jangan buat cmni eddieprinzejr
kang xpasal2 glemer kat blog org ahahaha

cKyN WaN on August 13, 2010 at 3:44 PM said...

@sue : tak pernah naik ke? hehehe

Anonymous said...

akak pn pnah gak nek koc wanita..tyme 2 nk dr srmban nk g serdang..smpi je kt satu2 stesen,mmg akn de staf yg cek dlm koc 2..lau de laki yg naek,die suh kua g koc yg laen..bguslaa..huhu..trase wanita ni dihargai:)

cKyN WaN on August 13, 2010 at 8:18 PM said...

uwah.tetibe teringin pulak nak masuk lam gerabak tuh hehehe
nice lah KTM since perempuan memang lagi ramai dari lelaki kan sekarang.
tapi tak boleh la nak masuk ngan suami or anak2 lelaki y kecik2 tuh ek hehe

catcher13 on August 14, 2010 at 2:18 PM said...

wiken aritu naik ladies coach yg penuh ngn laki yg kompius jantina die kot...pastu kan..
ada sorang makcik ni nak turun ngn anak die laki (9-10 thn)..pastu org naik pusu2..tanak kasi jln langsung kat makcik tu..laki2 yg berkecelaruan jantina tuh pun same..wat bodo jer..sampai kat pintu anak makcik tu lepas keluar..makcik tu tak sempat kuar pintu dah tutup,,
bila tren tu gerak anak die nangess..aduh sian btull..cam nak tengking jer org2 kat pintu tu..nape selfish sgt..

eh terpanjang mcm blog sendiri plak..huuu

cKyN WaN on August 14, 2010 at 10:08 PM said...

hmmm bile la nak jadik macam nihon y beratur dulu tgu semua org y nk kua br boleh masuk kan...
kak linda la y kena usulkan kat dorang hehehe

Mi Ji Da on August 15, 2010 at 11:00 PM said...

kalau kes mak nyah, mesti diorg keliru nak naik mana.. haha. tapi kalo staf nampak dia naik koc pompuan, kena marahla. perasan perempuan! huhu

cKyN WaN on August 16, 2010 at 2:37 AM said...

haa bagus jugak ladies coach ni
xde la si mak nyah tu terhegeh2
kot2 la nanti timbul keinsafan sbb malu nk naik ladies coach

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting